14 april 2016

Labyrinter / kulbanorDe senaste två veckorna har Labyrintprojektet på Biet till stor del handlat om egenhändigt tillverkade kulbanor/labyrinter. 

Under projektets gång har vi använt och skapat flera olika labyrinter där barnen varit delaktiga i utformning och innehåll men där vi pedagoger stått för det praktiska "görandet" (dvs tillverkningen). 
Vi ville därför ge barnen möjligheten att helt på egen hand (utan någon som helst påverkan/inverkan från oss pedagoger) skapa sina egna labyrinter/kulbanor 

Efter ett snabbt "inspirationssökande" på internet hittade 
vi en variant som passade ossHos den lokala skobutiken fick vi överblivna skokartonger och så gjorde vi ett inköp av stora sugrör och glasspinnar. Saxar och limpistoler var det enda som behövdes utöver det införskaffade materialet.
Vi dukade fram material och verktyg på ett av våra bord direkt efter frukost. På bordet hade vi klistrat fast bilder på olika kulbanor som tips och inspiration. 

Sedan lät vi bordet vara uppdukat utan introduktion, vilket var en medveten tanke för att se om barnen skulle upptäcka materialet på egen hand och vad man kunde göra med det. 

Det tog inte många minuter innan de första barnen hade upptäckt det nya materialet och med hjälp av bilderna börjat tillverka sina egna kulbanor. Vi pedagoger blev mer eller mindre förpassade till periferin och har i stort sett bara haft 
som uppgift att fylla på med nytt material. 

Med små resurser har barnen tillverkat sina egna otroligt fina labyrinter och kulbanor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar