14 mars 2014

Avd. Nyckelpigan + Biet - slemmig deg




Tack för tipset Rita Santos Garcia. 

Vi blev så nyfikna på att testa den magiska degen som du rekommenderade. 




Att utforska ändringar i konsistens.





Ibland är den fast. 








Ibland är den slemmig.






Spännande!




Hur kan det bli så?














10 kommentarer:

  1. Kul! Vad är det för det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Busenkelt att göra!

      Du behöver potatismjöl och vatten samt något att blanda dessa ingredienser i.
      Måttförhållanden är 2 -1 = dvs 2 dl pot.mjöl blandas med 1 dl vatten.
      I Biets sats blandade vi 8 dl pot.mjöl med 4,5 dl vatten.

      Detta kallas även för "icke-newtonsk vätska".

      länktips 1: http://school.chem.umu.se/Experiment/38

      länktips 2: https://www.youtube.com/watch?v=Ow9ccqU4G-I

      Radera
    2. Tack! Det ska v prova :)

      Radera
  2. Svar
    1. Detta kallas även för "icke-newtonsk vätska" och är busenkelt att göra!

      Du behöver potatismjöl och vatten samt något att blanda dessa ingredienser i.
      Måttförhållanden är 2 -1 = dvs 2 dl pot.mjöl blandas med 1 dl vatten.
      I Biets sats blandade vi 8 dl pot.mjöl med 4,5 dl vatten.

      länktips 1: http://school.chem.umu.se/Experiment/38

      länktips 2: https://www.youtube.com/watch?v=Ow9ccqU4G-I

      Radera
  3. Ett material som jag blir nyfiken på..... vill också veta vad det är för "deg" . Kan man göra den själv?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Busenkelt att göra!

      Du behöver potatismjöl och vatten samt något att blanda dessa ingredienser i.
      Måttförhållanden är 2 -1 = dvs 2 dl pot.mjöl blandas med 1 dl vatten.
      I Biets sats blandade vi 8 dl pot.mjöl med 4,5 dl vatten.

      Detta kallas även för "icke-newtonsk vätska".

      länktips 1: http://school.chem.umu.se/Experiment/38

      länktips 2: https://www.youtube.com/watch?v=Ow9ccqU4G-I

      Radera
  4. Detta kallas även för "icke-newtonsk vätska" och är busenkelt att göra!

    Du behöver potatismjöl och vatten samt något att blanda dessa ingredienser i.
    Måttförhållanden är 2 -1 = dvs 2 dl pot.mjöl blandas med 1 dl vatten.
    I Biets sats blandade vi 8 dl pot.mjöl med 4,5 dl vatten.

    länktips 1: http://school.chem.umu.se/Experiment/38

    länktips 2: https://www.youtube.com/watch?v=Ow9ccqU4G-I

    SvaraRadera
  5. Den där degen förvandlade febergnäll till skratt i ett nafs! Tack för tipset!!

    SvaraRadera